Maatschappelijke betrokkenheid

Organisatiewinkel Moniek Reckman sponsort een paar projecten. 

CAOL

Casa de Apoio Opera da Ladeira (CAOL) is een opvangproject voor kansarme kinderen in Recife, Brazilië. De Organisatiewinkel geeft niet alleen financiële ondersteuning, maar Moniek Reckman maakt ook deel uit van de groep vrijwilligers die dit project vanuit Nederland verder helpt ontwikkelen.

De kinderen die het project bezoeken zijn officieel geen straatkinderen, want zij hebben wel een gammel dak boven hun hoofd en ze gaan naar school. Maar hun levensomstandigheden zijn zodanig dat het risico groot is, dat zij alsnog straatkinderen worden. Met de extra aandacht, opvoeding en scholing die CAOL hen geeft krijgen zij meer kansen op een goed leven.

Dit project is jaren geleden letterlijk gestart in de voortuin van Barbara Reckman-Ferraz in Recife. In de eerste jaren was het echt een familieproject, inmiddels is het een breed ondersteunde en goed georganiseerde organisatie geworden. www.caol.nl Inti Illimani Histórico

Voor deze wereldberoemde Chileense muziekgroep doet de Organisatiewinkel ook klussen, met name rond Europese tournees. Met een auto vol CD’s, Dvd’s en T-shirts reist Moniek Reckman zoveel mogelijk met de groep mee. Zij is dan als vrijwilliger onder andere actief als chauffeur, fotograaf en CD verkoper. Als de groep zonder manager reist, neemt Moniek ook een deel van de andere organisatorische taken op zich. 

In 2009 heeft de Organisatiewinkel twee concerten voor Inti Illimani Histórico georganiseerd. www.intiiliimani.org


Nederlandse Vrouwen voor Chili

In de jaren zeventig werd de Stichting Nederlandse Vrouwen voor Chili opgericht. Het doel was om geld in te zamelen en daarmee gezinnen van mensen die tijdens de dictatuur in Chili verdwenen waren te ondersteunen. Op dit moment wordt het geld dat nog steeds ingezameld wordt, gebruikt om radioworkshops met kinderen in achterstandsituaties te verzorgen. 

Noemi Baeza, Een Chileense vrouw die jarenlang in Nederland heeft gewoond, maatschappelijk werkster is en bij de VARA heeft gewerkt, gaat met opnameapparatuur naar kinderen in krottenwijken, vissersdorpjes, afgelegen bergdorpen en dergelijke. Met de kinderen werkt zij een thema uit en zo maken zij samen een echt radioprogramma. Het programma wordt iedere week tweemaal uitgezonden op Radio Nuevo Mundo.

Uit een interview met Noemi: “Noemi, waarom is dit werk met de kinderen zo belangrijk voor jou?

“Ten eerste omdat ik bezorgd ben voor de lagere onderwijs van de arme kinderen in mijn land. Het niveau van het onderwijs op de openbare scholen is heel laag. Ten tweede wil ik graag dat de kinderen door mee te doen aan de radioprogramma’s beter leren lezen, schrijven, praten. En dat zij zélf leren om na te denken over dingen, want als je niet zelf gaat nadenken blijf je een schaap dat doet wat de rest van de mensen zegt dat je moet doen. Iedereen moet zelf leren nadenken, een eigen mening kunnen vormen. Dat leren deze kinderen niet op school.” (Klik hier om het hele interview te lezen en Klik hier voor foto's)

De Organisatiewinkel verzorgt de administratie en de communicatie met de donateurs. Geef uw probleem of uw zorgen uit handen en schakel de Organisatiewinkel in!